Kínai kel saláta legtutibb verzióját mutatom most meg. Ezt a receptet mindenképpen próbáld ki! Szuperegészséges, gyönyörű és abbahagyhatatlanul finom. Azt hiszem ez elég jó kombináció. 🙂
A kínai kel jótékony hatásai:
A kínai kel amellett, hogy magas vitamintartalommal (A és C-vitamin) magas kálium-, kalcium-, foszfor- és vastartalommal is rendelkezik. Élelmi rosttartalma magas, tisztítja az emésztőrendszert, serkenti az emésztést. Könnyű emészthetősége, magas folsav- és bétakarotin-tartalma miatt jól beilleszthető lábadozók, kismamák és gyermekek étrendjébe. A többi káposztafélékhez hasonlóan tumorellenes hatású, viszont a többi káposztafélével ellentétben nem okoz puffadást, így érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják. Bővebben a kínai kel jótékony hatásairól >>>
Majonézes kínai kel saláta hozzávalói:
- 0,5 kg kínai kel
- 2-3 piros alma (a színorgia miatt)
- 1 lila hagyma
- 40 dkg tejföl
- 8 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 0,5 ek citromlé
- só
- bors
Majonézes kínai kel saláta elkészítése:
- A kínai kelt leveleire szedjük, és jó alaposan megmossuk. Hasonlóan teszünk az almával is. A lilahagymát pedig megpucoljuk.
- A kínai kel leveleket a fő erezet mentén kettévágjuk majd erre merőlegesen vékonyan felcsíkozzuk. Hihetetlenül finom roppanós salátát eredményez ez a zöldség.
- Az alma magházát eltávolítjuk és felkockázzuk az almát.
- A hagymát felszeleteljük nagyon vékonyan.
- Elkészítjük a mártást: összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a citromlével, a sóval és a borssal.
- Majd a mártásba beleöntjük a felszeletelt kínai kelt, felkockázott almákat és a vékonyra szeletelt lila hagymát.
Nagy adag jön ki belőle, de nem fog megromlani! 😉
Jó étvágyat!
A kínai kelről:
A kínai kel magas A-vitamin – és C vitamintartalommal rendelkezik. Az ásványi anyagok közül kiemelkedő a kálium-, kalcium-, foszfor- és vastartalma. Élelmi rosttartalma magas, tisztítja az emésztőrendszert, serkenti az emésztést. Könnyű emészthetősége, magas folsav- és bétakarotin-tartalma miatt jól beilleszthető lábadozók, kismamák és gyermekek étrendjébe.
A többi káposztafélékhez hasonlóan tumorellenes hatású, viszont a többi káposztafélével ellentétben nem okoz puffadást, így érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják. Sokat tartalmaz rákfajták elleni küzdelemben bizonyítottan sikeres indolvegyületek közül.