kínai kel saláta
kínai kel saláta

Majonézes kínai kel saláta almával

Adminisztrátor

Szerkesztő

Megosztások

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Kínai kel saláta legtutibb verzióját mutatom most meg. Ezt a receptet mindenképpen próbáld ki! Szuperegészséges, gyönyörű és abbahagyhatatlanul finom. Azt hiszem ez elég jó kombináció. 🙂

A kínai kel jótékony hatásai:

A kínai kel amellett, hogy magas vitamintartalommal (A és C-vitamin) magas kálium-, kalcium-, foszfor- és vastartalommal is rendelkezik. Élelmi rosttartalma magas, tisztítja az emésztőrendszert, serkenti az emésztést. Könnyű emészthetősége, magas folsav- és bétakarotin-tartalma miatt jól beilleszthető lábadozók, kismamák és gyermekek étrendjébe. A többi káposztafélékhez hasonlóan tumorellenes hatású, viszont a többi káposztafélével ellentétben nem okoz puffadást, így érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják. Bővebben a kínai kel jótékony hatásairól >>>

Majonézes kínai kel saláta hozzávalói:

  • 0,5 kg kínai kel
  • 2-3 piros alma (a színorgia miatt)
  • 1 lila hagyma
  • 40 dkg tejföl
  • 8 ek majonéz
  • 2 ek mustár
  • 0,5 ek citromlé
  • bors

Majonézes kínai kel saláta elkészítése:

  • A kínai kelt leveleire szedjük, és jó alaposan megmossuk. Hasonlóan teszünk az almával is. A lilahagymát pedig megpucoljuk.
  • A kínai kel leveleket a fő erezet mentén kettévágjuk majd erre merőlegesen vékonyan felcsíkozzuk. Hihetetlenül finom roppanós salátát eredményez ez a zöldség.
  • Az alma magházát eltávolítjuk és felkockázzuk az almát.
  • A hagymát felszeleteljük nagyon vékonyan.
  • Elkészítjük a mártást: összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a citromlével, a sóval és a borssal.
  • Majd a mártásba beleöntjük a felszeletelt kínai kelt, felkockázott almákat és a vékonyra szeletelt lila hagymát.
kínai kel saláta
majonézes kínai kel saláta recept

Nagy adag jön ki belőle, de nem fog megromlani! 😉

Jó étvágyat!

A kínai kelről:

A kínai kel magas A-vitamin – és C vitamintartalommal rendelkezik. Az ásványi anyagok közül kiemelkedő a kálium-, kalcium-, foszfor- és vastartalma. Élelmi rosttartalma magas, tisztítja az emésztőrendszert, serkenti az emésztést. Könnyű emészthetősége, magas folsav- és bétakarotin-tartalma miatt jól beilleszthető lábadozók, kismamák és gyermekek étrendjébe.

A többi káposztafélékhez hasonlóan tumorellenes hatású, viszont a többi káposztafélével ellentétben nem okoz puffadást, így érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják. Sokat tartalmaz rákfajták elleni küzdelemben bizonyítottan sikeres indolvegyületek közül.

A kínai kelről >>>

Ha tetszett a majonézes kínai kel saláta receptünk, kövess minket Instagramon, Facebook-on és Pinterest-en!

Legújabb cikkeink

Megosztások

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Felhasználási Feltételek | Adatkezelési Tájékoztató | Támogatóink | Impresszum | Médiaajánlat