baconbe tekert spárga
baconbe tekert spárga

Baconbe tekert spárga mártogatóssal

Adminisztrátor

Szerkesztő

Megosztások

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Baconbe tekert spárga: a spárgaszezon gyorsan véget ér, áprilistől június végéig tart. Addig is egyetek minél több szuperegészséges spárgát! A spárga jótékony hatásai >>>

Baconbe tekert spárga hozzávalói:

  • 500 gr zöld spárga
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • a mártogatóshoz:
  • 1 pohár joghurt (150 g.)
  • metélőhagyma vagy újhagyma zöldje
  • kis maréknyi friss kapor
  • kevés citromlé
  • só, frissen őrölt bors
baconbe tekert spárga előtte
baconbe tekert spárga előtte

Bacon-ös spárga elkészítése:

  • A spárgák fás végeit letöröm. (Ott kell eltörni, ahol a legkönnyebben eltörik, persze minél közelebb a vastagabb végéhez.)
  • Mivel imádom a sült bacont, ezért 1 spárga 1 bacon arányt használom. 🙂 De mehet kötegelve is a bacon feltekerés.
  • Nem szükséges fogvájóval megtűzni, úgy kell fordítani a spárgasípokat, hogy a bacon végén feküdjön a spárga. Fűszerezni sem szükséges, mert a bacontől kellően sós és füstös ízű is lesz.
  • A feltekert spárgákat 15 perc alatt 180 fokon pirulásig sütjük.
baconbe tekert spárga
baconbe tekert spárga

A mártogatóst elkészítjük közben.

A metélőhagymát/újhagyma zöldjét és a kaprot nagyon apróra vágjuk és elkeverjük a joghurtban, majd hozzáadjuk a citromlevet és sózzuk és borsozzuk.

Jó étvágyat!

További hasznos tudnivalók a spárgáról:

Nem véletlen a mondás: a spárga a zöldségek királya, a királyok zöldsége. A spárgát már az ókori rómaiak is fenséges eledelnek titulálták. Már Hippokratész is megemlíti írásaiban. A kínai és az indiai orvoslásban is fontos szerepet tulajdonítottak neki és afrodoziákumként is számon tartották. Jelenleg a legnagyobb kultusza Németországban. A németek évente 13 ezer tonnát fogyasztanak belőle. Sajnos azonban a spárgaszezon meglehetősen rövid, csupán április és június között tudunk friss spárgát vásárolni.

A spárgából készíthetünk krémlevest, megsüthetjük sütőben köret gyanánt, de akár főételnek is kiváló mint a fent olvasható bacon-ös spárga. Persze pár perces főzéssel főtt állapotban is fogyaszthatjuk. Köretként halak mellé vagy szárnyasokhoz szuper étel.

A spárga gyógyító hatása >>>

Ha tetszett a baconbe tekert spárga receptünk, további tartalmakért lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Legújabb cikkeink

Megosztások

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Felhasználási Feltételek | Adatkezelési Tájékoztató | Támogatóink | Impresszum | Médiaajánlat