baconbe tekert máj
baconbe tekert máj

Baconbe tekert csirkemáj

Adminisztrátor

Szerkesztő

Megosztások

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Baconbe tekert csirkemáj: Az egyik kedvenc receptem a baconos máj. Igazi anyabarát, szupergyors étel. A bacon sósságát remekül kombináljuk a máj sótlanságával. A másik kontrasztot pedig a bacon ropogóssága és a máj omlós puhasága adja. Nem ragozom tovább, mennyei na! 🙂

Baconbe tekert csirkemáj hozzávalók:

  • 50 dkg máj
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 2tk majoranna (további opciók: zsálya vagy bazsalikom)
  • 2 tk bors
  • 3 gerezd fokhagyma

Baconbe tekert csirkemáj elkészítése:

  1. A csirkemájat jó alaposan mosd meg, majd tisztítsd meg az erektől és az esetleges hártyáktól. A nagyobb darabokat vágd ketté.
  2. A májat majorannával és borssal ízesítsd meg. Pucold meg a fokhagymát és szeleteld fel.
  3. A baconre tegyél 1-2 szelet fokhagymát és tekerd a máj köré.
  4. Fogvájóval szúrd át a baconos májat,, hogy rögzüljön a bacon.
  5. Egészségesebb sütési verzió, ha előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütöd ropogósra a baconos májat. De opció lehet serpenyőben is megsütni citromos olajban (Ez házilag is elkészíthető olajból és reszelt citromhéjból.). Ekkor a baconos májat alacsony hőfokon süsd a serpenyőben kb. 6-7 percig (pattogás ellen alufóliával letakarhatjuk sülés közben) majd az alufóliát levéve forgasd is meg menetközben, hogy a máj jól át tudjon sülni a baconben.

Baconbe tekert csirkemáj titka:

Nem szabad megsózni a baconbe tekerés előtt, mert kemény lesz a máj. A bacontől egyébként is, ahogy fentebb már említettem, kellően sós lesz a baconos máj.

baconbe tekert máj krumplipürével

Baconos csirkemáj lehetséges körete:

Hagymás, tört krumpli, vajas krumpli, krumplipüré, tepsiben sült rozmaringos krumpli. De franciasaláta is remek választás mellé.

Jó étvágyat!

További májból készült receptek:

resztelt máj recept

Tudnivalók a májról:

Máj: az egyik legmegosztóbb belsőség. Van, aki óvakodik a fogyasztásától, abból a megfontolásból, hogy a máj méregtelenítő szerv, így bizonyára méreganyagokat raktároz.

Akkor oszlassuk el a kételyeket! Az anyagcsere egyik legfontosabb szerve, kiválasztja a méreganyagokat, de nem raktározza azokat. Havi 2-3 alkalommal történő fogyasztása jótékony hatású. (A Gerson terápiában korábban májlével gyógyították a krónikus betegeket.)

A máj fogyasztás előnyei

A máj tömve van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A és D-vitaminban gazdag (ez utóbbi télen különösen nagy jelentőséggel bír). A-vitamin van a liba- és a csirkemájban és egyes halak májában, B1 a sertésmájban, B6 főleg a csirkében, C és E -vitamin a borjú- és csirkemájban.

Továbbá gazdag vasban, rézben, cinkben, mangánban és szelénben, emellett jó kalcium- és káliumforrás is. Érdemes ezért beilleszteni az étrendbe a máj rendszeres fogyasztását.

A D-vitamin pótlására a legalkalmasabb a máj, a halmájolaj és a tojás. További info: https://www.wellnessiranytu.hu/egeszseges-eletmod/a-maj-fogyasztas/

Hotel Szieszta

Legújabb cikkeink

Megosztások

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Felhasználási Feltételek | Adatkezelési Tájékoztató | Támogatóink | Impresszum | Médiaajánlat