kínai kel saláta
kínai kel saláta

Majonézes kínai kel saláta almával

Adminisztrátor

Kínai kel saláta legtutibb verzióját mutatom most meg. Ezt a receptet mindenképpen próbáld ki! Szuperegészséges, gyönyörű és abbahagyhatatlanul finom. Azt hiszem ez elég jó kombináció. 🙂

A kínai kel jótékony hatásai:

A kínai kel amellett, hogy magas vitamintartalommal (A és C-vitamin) magas kálium-, kalcium-, foszfor- és vastartalommal is rendelkezik. Élelmi rosttartalma magas, tisztítja az emésztőrendszert, serkenti az emésztést. Könnyű emészthetősége, magas folsav- és bétakarotin-tartalma miatt jól beilleszthető lábadozók, kismamák és gyermekek étrendjébe. A többi káposztafélékhez hasonlóan tumorellenes hatású, viszont a többi káposztafélével ellentétben nem okoz puffadást, így érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják. Bővebben a kínai kel jótékony hatásairól >>>

Majonézes kínai kel saláta hozzávalói:

  • 0,5 kg kínai kel
  • 2-3 piros alma (a színorgia miatt)
  • 1 lila hagyma
  • 40 dkg tejföl
  • 8 ek majonéz
  • 2 ek mustár
  • 0,5 ek citromlé
  • bors

Majonézes kínai kel saláta elkészítése:

  • A kínai kelt leveleire szedjük, és jó alaposan megmossuk. Hasonlóan teszünk az almával is. A lilahagymát pedig megpucoljuk.
  • A kínai kel leveleket a fő erezet mentén kettévágjuk majd erre merőlegesen vékonyan felcsíkozzuk. Hihetetlenül finom roppanós salátát eredményez ez a zöldség.
  • Az alma magházát eltávolítjuk és felkockázzuk az almát.
  • A hagymát felszeleteljük nagyon vékonyan.
  • Elkészítjük a mártást: összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a citromlével, a sóval és a borssal.
  • Majd a mártásba beleöntjük a felszeletelt kínai kelt, felkockázott almákat és a vékonyra szeletelt lila hagymát.
kínai kel saláta
majonézes kínai kel saláta recept

Nagy adag jön ki belőle, de nem fog megromlani! 😉

Jó étvágyat!

A kínai kelről:

A kínai kel magas A-vitamin – és C vitamintartalommal rendelkezik. Az ásványi anyagok közül kiemelkedő a kálium-, kalcium-, foszfor- és vastartalma. Élelmi rosttartalma magas, tisztítja az emésztőrendszert, serkenti az emésztést. Könnyű emészthetősége, magas folsav- és bétakarotin-tartalma miatt jól beilleszthető lábadozók, kismamák és gyermekek étrendjébe.

A többi káposztafélékhez hasonlóan tumorellenes hatású, viszont a többi káposztafélével ellentétben nem okoz puffadást, így érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják. Sokat tartalmaz rákfajták elleni küzdelemben bizonyítottan sikeres indolvegyületek közül.

A kínai kelről >>>

Ha tetszett a majonézes kínai kel saláta receptünk, kövess minket Instagramon, Facebook-on és Pinterest-en!

Legújabb cikkeink

Megosztások

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Felhasználási Feltételek | Adatkezelési Tájékoztató | Támogatóink | Impresszum | Médiaajánlat