fbpx
eperkrémleves recept
eperkrémleves recept

Eperkrémleves recept

Adminisztrátor

Kezd a tavaszt ezzel a kipróbált eperkrémleves recepttel! Az eper zamata és a tejszín selymessége a vanília aromás ízével, mennyei lesz! Egy napsütéses tavaszi napon a teraszon/kertben elfogyasztva madárcsicsergés közepette igazi flow élményt ad.

Eperkrémleves hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 40 dkg vaj
  • 6-8 ek. cukor
  • 1 késhegynyi örölt szegfűszeg
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1/2 citrom héja
  • 1 ek liszt
  • 400 ml tejszín
  • 2dl víz

Eperkrémleves elkészítése:

Az eper csumáját eltávolítjuk, ezt követően nagyon alaposan többször öblítve átmossuk. Ezután vajon megfuttatjuk a feldarabolt epret, és a cukor hozzáadása után szirupos állagúra főzzük az vajas cukros eper egyveleget, majd 1 dl vizet hozzáadunk és tovább forraljuk. Ízesítjük szegfűszeggel, vaníliás cukorral és citromhéjjal.

Elkészítjük a krémleves habarását:

1 dl vízhez hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkavarjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt és a tejszínt. A habarást óvatosan a vajas cukros eperhez adjuk és besűrítjük vele az eperkrémlevest.

Végül az egészet letrumixoljuk és pirított mandulával vagy/és tejszínhabbal tálaljuk.

Levesként is fogyaszthatod, de szuper nasi is lehet bolti joghurt helyett.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

További receptek

eper

Legújabb cikkeink

kovászos uborka recept

A legtutibb kovászos uborka recept

A kovászos uborka nemcsak azért iszonyú egészséges, mert nem esett át hőkezelésen, így tápértékéből sem veszített, hanem mert pre- és probiotikumokat tartalmaz. Ők pedig nagy barátaink, ha a bélflóra egyensúlyáról és immunrendszerünkről van szó. Legfinomabb kovászos uborkát receptünk segítségével készítheted el!

Ha tetszett cikkünk, megköszönjük, ha megosztod ismerőseiddel! :)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Felhasználási Feltételek | Adatkezelési Tájékoztató | Támogatóink | Impresszum | Médiaajánlat