baconbe tekert csirkemell sajttal
baconbe tekert csirkemell

Baconbe tekert csirkemell

Adminisztrátor

Baconbe tekert csirkemell akár ünnepi fogásként is megállja a helyét. Görög saláta és steak burgonya társaságában egyenes mennyei. A göngyölt csirkemellet sütheted sütőben vagy akár serpenyőben. Én a sütőben sütöttet preferálom.

Baconbe tekert csirkemell hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell (3-4 db)
  • 2 csomag szeletelt bacon (40 dkg)
  • 20 dkg füstölt sajt
  • só, bors, majoranna, zsálya

Baconbe tekert csirkemell elkészítése:

A csirkemellet hideg vízben megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A csirkemellet befűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, zsályával. A füstölt sajtot akkora hasábokra daraboljuk, hogy be tudjuk göngyölni a csirkemellbe. Miután begöngyöltük a csirkemellbe a füstölt sajtot, tekercsenként 2-2 db bacon szeletet rátekerünk a roládokra. A baconbe tekert csirkemell darabokat felsorakoztatjuk a tepsibe és 200C-on alufólia alatt 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb 20 perc alatt rápirítunk a tekercsekre.

wellness nyereményjáték Ha szeretsz játszani, próbáld ki Magad nyereményjátékunkon! Itt találod: Keresd a logót wellness nyereményjáték >>>

baconbe tekert csirkemell
baconbe tekert csirkemell

baconbe tekert máj

Itt olvashatsz még baconbe tekert recepteket:

baconbe tekert máj >>>

baconbe tekert spárga >>>

A bacon vagy szalonna:

A szalonnák megkülönböztethetőek testtáj szerint: toka (csécsi szalonna), hasaalja szalonna (erdélyi szalonna), háta szalonna (kenyér szalonna) és oldalszalonna (bacon, kolozsvári szalonna). A bacon egy húsos szalonna, ami jellemzően oldalszalonnából készül, bőr nélkül. Táblás és darabolt kiszerelésben, valamint csíkozva és szeletelve is kapható.

A bacon pácolása kétféle módon történhet.

A gyorspácnál a pácot a húsba fecskendezik, ami felgyorsítja a folyamatot. A hagyományos pácolás ezzel szemben hosszabb ideig tart, viszont magasabb minőséget képvisel. A pácoláshoz többnyire nitrites pácsót használnak, ami a fogyasztás szempontjából biztonságos, és már csak a színrögzítés miatt is fontos. A terméket a következő lépésben főzni, füstölni szokták, de vannak belőlük nyers változatok is. Maga az eljárás nagyban megszabja a bacon minőségét, érzékszervi tulajdonságait.

A bacon nem éppen kímélő ételek sorát gyarapítja, hisz tömegének körülbelül a fele zsír. Ez a jó sütési technikával, illetve a zsiradék felitatásával jelentős mértékben csökkenthető, ám energiatartalma még így is elérheti az 500-550 kcal-t 100 grammonként. Nem szabad megfeledkezni ugyanakkor a sótartalmáról sem, hiszen 4-5 szelet szalonnával akár a napi ajánlott mennyiség felét is beviheted.

Legújabb cikkeink

Megosztások

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Felhasználási Feltételek | Adatkezelési Tájékoztató | Támogatóink | Impresszum | Médiaajánlat