fbpx
Bükfürdő thermal & spa
Bükfürdő strand

Büki Gyógyfürdő – Bükfürdő strand

Adminisztrátor

Büki Gyógyfürdő – Téged vár!

Bükfürdőn az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma vár Téged, mely családod minden tagja számára tökéletes felfrissülést és kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő Büki Gyógyfürdő igazi fürdőkomplexum, 34 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel biztosítja, hogy a pihenésed, a gyógyulásod, a feltöltődésed, fürdőzésed tökéletes legyen!

büki gyógyfürdő
büki gyógyfürdő

Büki Gyógyfürdő -medencék

Bükfürdő fedett medencék

TípusHőfokSzám
gyógymedence37-391 db
gyógymedence30-321 db
súlyfürdőmedence34-361 db
gyógymedence36-381 db
gyógymedence34-361 db
tornamedence33-351 db
tornamedence28-301 db
élménymedence33-341 db
jakuzzi34-351 db
gyermekmedence31-331 db
pancsoló32-341 db
merülőmedence16-181 db
jakuzzi34-361 db
Kneipp-medence16-181 db

Büki Gyógyfürdő nyitott medencék

TípusHőfokSzám
pancsoló28-322 db
strandmedence26-281 db
úszómedence22-261 db
pancsoló27-302 db
csúszdamedence25-272 db
tornamedence
(télen nyitva: 1)
28-301 db
tanmedence26-281 db
élménymedence26-291 db
gyógymedence33-351 db
élménymedence31-331 db
gyógymedence33-351 db
élménymedence
(télen nyitva: 1)
34-361 db
merülőmedence
(télen nyitva: 1)
16-181 db

Büki Gyógyfürdő részben fedett medencék

TípusHőfokSzám
gyógymedence
(télen nyitva: 1)
34-361 db
gyógymedence
(télen nyitva: 1)
33-351 db
élménymedence
(télen nyitva: 1)
31-331 db
gyógymedence33-351 db

Büki Gyógyfürdő nyitvatartás

Gyógy- és élményfürdő nyitvatartása:

2020. január 5 – április 30. 8.30 – 18.00
2020. május 1 – augusztus 30. 8.30 – 19.00
2020. augusztus 31 – december 23. 8.30 – 18.00
2020. december 24. 8.30 – 13.00
2020. december 25 – 30. 8.30 – 19.00
2020. december 31. 8.30 – 17.00

Büki Gyógyfürdő szauna

A szaunavilág 6 fős aroma gőzkabinnal, 26 fős finn szaunával, 8-9 fős herbálkabinnal, 10-12 fő befogadására alkalmas infrakabinnal, 16-18 fős kristály gőzkabinnal, 6 fős tepidáriummal, 7 fős aromaszaunával, 10 fős ördögszaunával, a szaunakertben található erdei szaunában 20 fős finn szaunával, jégkabinnal és merülőmedencékkel várja a látogatókat.

Ugyanitt még egy élménymedence, 2 merülőmedence, egy jacuzzi és egy Kneipp medence teszi teljessé a felfrissülést.

Büki Gyógyfürdő szaunavilág nyitvatartása

Bükfürdő Szaunavilág

Január 5 – december 23. (V-Cs) 8.30 – 20.00
Január 5 – december 23. (P-Szo) 8.30 – 20.00
December 24. 8.30 – 13.00
December 25 – 30. 8.30 – 21.00
December 31. 8.30 – 17.00

A fürdővendégeket gyógyvizes medencék, gyógy- és wellness kezelések, gyógykúrák, nyugodt pihenés, a gyermekes családokat élmény- és gyermekmedencék, játszótér, beltéri és kültéri csúszdák, színes játékokkal felszerelt játszószoba, önfeledt játék és szórakozás várja, az aktív kikapcsolódást kedvelők sportpályák, úszómedencék és vidám szórakoztató programok közül választhatnak.

büki gyógyfürdő
büki gyógyfürdő

Büki Gyógyfürdő -medencék

Bükfürdő medencék hőfoka

Bükfürdőn található gyógyvizes medencék hőfoka: 32-36 °C, a strand és sportolásra alkalmas medencék hőfoka 22-28 °C, a legkisebbek számára kialakított gyermekmedencék hőfoka 27-32 °C.

A Büki Gyógyfürdő mindkét ingyenes  csúszdakomplexuma felejthetetlen élményeket kínál.

Bükfürdő csúszdák
Bükfürdő strand

A fürdőzésen, csúszdázáson kívül az apróságok szórakozásáról modern játszótér gondoskodik, a pihenni vágyó felnőttek ellazulását pedig tágas pihenőterületek, kényelmes, ingyenesen igénybe vehető pihenőágyak szolgálják. A mozgás szerelmeseit sportpályák (strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, füves kispályás labdarúgó pálya, kiskapukkal felszerelt strandfoci pálya, streetball pálya), asztalitenisz, valamint szervezett sport- és szórakoztató programok várják.

Bükfürdő csúszdák
Bükfürdő csúszdák – Aqua Tube

Az élményfürdő tágas pihenőterekkel, ingyenesen igénybe vehető pihenőágyakkal szolgálja a fürdőzőket, a gyermekek számára új gyermekmedence és egy három elemből álló beltéri élménycsúszda-rendszer épült. A gyerekek számára gyermekjátszó szoba és a beltérből induló, és a fürdő falain kívül tekergő élménycsúszdák színesítik a szórakozási lehetőségeket.

bükfürdő medencék
bükfürdő strand

A 150 fő együttes befogadására alkalmas komplex szaunavilág tepidáriummal, gőzfürdőkkel, infra- és finn szaunákkal, aromaszaunával és kültéri ördögszaunával várja a lazulni és felfrissülni vágyókat. A szaunázás utáni pihenésről a 100 férőhelyes fedett szaunapihenő és a hangulatos szaunakertek gondoskodnak. A kültéri és beltéri hideg vizes merülőmedencéken túl Kneipp-medence, valamint kültéri és beltéri jacuzzik teszik tökéletessé a szaunázás élményét.

büki gyógyfürdő
Bükfürdő szauna

Bükfürdő termálvíz, gyógyvíz

A csodatevő bükfürdői gyógyvíz 4 kúton keresztül tör a felszínre. A Szent KelemenFelsőbüki Nagy Pál, Bükaqua és Szent Imre kutakból kinyert termálvizek mindegyike gyógyvízminősítéssel rendelkezik.

Büki gyógyfürdő gyógyvízének összetétele

Az egyedi összetételű – alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – bükfürdői gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas, több mint 15201,58 mg/l ásványi anyag tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre. 

A nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatású, a kalcium, fluor a csont anyagcseréjérében játszik fontos szerepet, a magnézium az izomműködésre hat pozitívan, a szén-dioxid pedig a keringést javítja.

Büki gyógyfürdő gyógyvizének jótékony hatásai

Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, hatékonyan alkalmazható: meszesedés (spondylosis), porckopás (arthrosis), csontritkulás (osteoporosis), discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus izületi gyulladás, köszvény, lágyrész reumatizmusortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok esetén.

Gyógyvízes ívókúra hatása

A büki gyógyvíz ivókúra formájában is alkalmazható krónikus gyomorhurut, a fekélybetegség és emésztési zavarok gyógyításánál, az osteoporosis megelőzésére, kezelésére.

A víz igazi hatását kúraszerű alkalmazás esetén fejti ki (1,2,3 hetes kúra), de már rövid idejű gyógyvízben való tartózkodás esetén is hatásos lehet.

A gyógyvíz jótékony hatását a Fizioterápiás Intézetben alkalmazott tradicionális és modern terápiás eljárások széles skálája egészíti ki. Elismert orvosok és szakképzett gyógyszolgáltatók gondoskodnak arról, hogy vendégeik ideális körülmények között gyógyulhassanak, pihenhessenek. A gyógyvíz és a gyógykezelések együttes hatásának köszönhetően a panaszok enyhülnek, megszűnnek, visszanyerhető a testi és lelki harmónia.

A büki gyógyfürdő speciális összetételű gyógyvizének gyógyászati szempontból kedvező hatása abban az esetben tud hatékonyan érvényesülni, ha a korszerű terápiás eljárásaikat – amennyiben az valamilyen ok folytán nem ellenjavallott – a gyógyvíz fürdőzés formájában történő igénybevétele is kiegészíti.

A büki gyógyvíz az alábbi betegségek kezelésénél alkalmazható hatásosan:

 • meszesedés (spondylosis),
 • porckopás (arthrosis),
 • csontritkulás (osteoporosis),
 • discopathia,
 • lumbágó,
 • Bechterew-kór,
 • krónikus izületi gyulladás,
 • köszvény,
 • lágyrész reumatizmus,
 • ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció,
 • baleseti utókezelés,
 • krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások,
 • krónikus gyomorhurut,
 • fekélybetegség,
 • emésztési zavarok.

A büki gyógyvíz ellenjavallatai:

 • súlyos szív- és érrendszeri betegség
 • trombózis
 • rosszindulatú daganat
 • tbc
 • heveny gyulladásos betegség
 • terhesség

Bükfürdő strand – élményfürdő

Az élményfürdőben sodrófolyosó, pezsgőágyak, pezsgő- és pancsolómedence,  félfedett, gyógy- és ivóvízzel feltöltött négyrekeszes medence, három elemből álló beltéri élménycsúszda-rendszer, napozóterasz és az élményfürdő minden vendégének öltözőszekrény áll rendelkezésére.

Medical Wellness Centrum 

Wellness szolgáltatások és árak

A Bükfürdő Thermal & Spa® Medical Wellness a több évtizedre visszatekintő fürdőgyógyászat alapjain újult meg. Minden részletéből a minőség sugárzik, s azt üzeni Neked: legyél egészségesebb, pihenj meg, töltődj fel! A Magyarországon egyedülálló spa-kínálatot a környezet magas színvonalához igazították: különleges fürdők, ellazító masszázsok, melegen átölelő pakolások és bőrregeneráló testkezelések várnak a Medical Wellnessben.

A messzeföldön ismert és kedvelt büki gyógyvízből magas minőségű masszázskrémet, pakolást és kozmetikai szépítőszereket készítettek, így már a testet-lelket-szellemet gyógyító masszázsokban és terápiákban is bevetik jótékony hatásukat.

Ismerd meg a Bükfürdő Thermal & Spa Medical Wellness kínálatát és engedje, hogy Bükfürdő kényeztesse testét és feltöltse a lelkét!

További információk a Bükfürdő Thermal & Spa -ról >>> Bükfürdő Thermal & Spa

Ha Bükfürdőn keresel szállást: a Caramell Premium Resort Bükfürdő – t ajánljuk figyelmedbe!

Bükfürdő

Legújabb cikkeink

Ha tetszett cikkünk, megköszönjük, ha megosztod ismerőseiddel! :)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Felhasználási Feltételek | Adatkezelési Tájékoztató | Támogatóink | Impresszum | Médiaajánlat